Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2019 16:07 - НАРОДЪТ В ОПОЗИЦИЯ
Автор: bsdp Категория: Политика   
Прочетен: 194 Коментари: 1 Гласове:
0



               Социалното неравенство винаги е присъствало в българската действителност. За съжаление българският народ търпя неправди векове наред, до преди 30години, когато се появи еуфорната думичка демокрация чакана от всички, като символ на свободата. Днес обаче този символ олицетворява недосегаема престъпност, страх и несигурност. След 12години членство в Европейският съюз, България е получила около 50милиарда евро европейски средства, а резултатът е катастрофален - 42% от българите живеят на прага на бедността. Изоставени на произвола на съдбата от корумпирани правителства и депутати, чакащи смирено края на жалкият си живот, без качествено здравеопазване, в страна превърната в хоспис от двете партии ГЕРБ и БСП, днес българите нямаме път и посока по които да тръгнем.
              Сринатата социална система и мизерните доходи, прогониха 2 милиона българи и нанесоха непоправими щети на духа и националното ни съзнание. В навечерието на изборите за Европейски парламент, ние сме най бедният народ в този съюз и няма нищо европейско, нито в стандарта на живот, нито в управлението на държавата. БСДП единствена и последователна в защита на социалните си виждания за България, на тези избори предлага идеята за Европейски базов доход-ЕБД, която ще реше редица проблеми на изстрадалия ни народ. На първо място бедността - бич за цивилизационните процеси и водеща сила на насилието, корупцията и скодоумието на страха.
               Уравняването или по скоро унифицирането на социалните системи на страните членки на ЕС е начин и инструмент за осигуряване на онзи социален минимум, необходим за всеки стомах да преживява нормално. ЕБД решава и проблема с експлоатацията на български граждани в по развитите икономики, и дава възможност за връщане на изгонените българи у дома и развитие на малкия и средния бизнес във всички региони на страната. Правилата и условията за получаването на този екзистенцминимум ни предпазва и от опасността от безразборна външна миграция. Степен на образование, минимални нива за език и изповядване на християнските ценности на Стария континент, ще са част от условията за достъп на европейските граждани до този базов доход.
              Брюкселската администрация, трябва изцяло да преосмисли досегашните си управленски решения, превръщащи страна като нашата в донор на евтина работна ръка, консуматор на некачествени стоки с неконкурентна икономика. Европа, ще бъде единна само ако е справедлива и солидарна.
             ,,Социалният хуманизъм ще спаси Европа’’ е посланието на социалдемократите в Европейският парламент.
Емил Емилов – кандидат за европейски депутат на БСДП в коалиция ,,ВОЛЯ – Българските родолюбци’’ №23, преференция 104



Гласувай:
1



1. morskipesni - Коалиция МАФИЯ
20.05.2019 16:26
Щом "ВОЛЯ" е вътре, ясно. Едра МАФИЯ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bsdp
Категория: Политика
Прочетен: 15700
Постинги: 17
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031